Forever Imperfect
My Hero :)
Friday, February 24, 2012 @ 9:11 PM | 0 Comment [s]

Assalamualaikum hee :D weh weh korang , eiya tak tahu pun nak post ape sebenarnye kali ni lala~ , sambil belek-2 buku untuk dibace but ta terbace-bace pun lagi ..baik eiya semakkan bloggie eiya ni dari duduk diam jee dari tadi kankan :) ape je eh nak story kali ni , ouh okay-2 ..eiya dapat satu idea , ape kate if eiya kenalkan HERO eiya :) gelabah jee , hehe ..name hero eiya , Fida'iy Fikri b. Za Azlim . Macam mane kitorang boleh couple ? hoho ..kelaka jee bile nak cerita . Sebenarnye jujur eiya cakap , eiya memang minat dia dari first orentasi mase dekat kolej eiya ..mula-2 eiya tade la sangat nak perasan gemuk eiya ni hee ^^ then mase bile eh , ouh mase perkenalkan setiap kumpulan tu ..mase tu la eiya start pandang dia dan start simpan perasaan dekat dia ^^ eiya suke karakter dia , selamber , pendiam , and kadang-2 agak macho la jugak hoho ^^ mase tu eiya selalu cakap dengan kawan eiya yang sorang ni , name dia Chiera ..eiya selalu cerita kat chiera ni yang eiya suke sangat-2 dekat da'e ni , but macam tade kesempatan nak bercakap dengan dia ..yela , mane rapat lagi mase tu ..masing-2 buat hal masing-2 :) tambah-2 dah lah eiya ni pemalu hee ^^ start rapat pun mase dalam fesbuk , mase tu memang eiya ta dapat tipu perasaan eiya yang terlampau seronok sangat-2 kalau nampak dia like or komen status eiya , tambah-2 kalau dia IM eiya , lagi lah seronok gilee hoho ^^ but eiya still boleh lagi kawal perasaan eiya masetu hee ~ then-2 , dari panggilan 'aku-kau' terus bertukar jadi 'along-achu' ^^ da'e along and eiya achu , kelaka jee kankan hehe ! Sampai-lah pada suatu hari tu , masa dia tengah main futsal ..seriously eiya memang ta boleh simpan lagi perasaan eiya dekat da'e , eiya ter-luah dekat angah ^^ kawan si da'e ni ..padahal dalam eiya cerita tu eiya ta sebut pun name orang yang eiya suke ..but angah laju boleh tangkap siapa yang eiya maksudkan hehe ^^ termalu pulak :) then bile dipendekkan cerita , 24 disember 2011 kitorang dah rasmi couple :D and thanks honey sebab gentleman sangat hoho ^^ nak bukak buku baru , and start a new life with him ..eiya dah sayang dia sangat-2 :) Doakan kami sampai akhir hayat eh , Insyallah :)

# Saya akan sayangkan awak sampai bebila , saya janji :)

Fikir Dulu :)
@ 8:05 PM | 0 Comment [s]

Assalamualaikum :D heyy korang , act dah lame kan eiya ta update blog ni ..hee ~ tapi kali ni , eiya nak update sepuas-puas hati eiya :) Sorry sebab dah lame tinggalkan my mini bloggie ni , sebok sikit sejak kebelakangan ni . Sebok ke ? Sebok buat ape pun tak tahu laa hoho ..act eiya nak share satu cerita dengan korang semua , mybe ni boleh dibuat as pengajaran jugak-lah aiceh hehe ..okay , cerita dia mcm ni ..dulu eiya ade berkawan dengan seorang ni , yupyup ..pada mulanya dia memang baik dengan eiya then eiya pun tahu sebenarnye dia dah ade gf ^^ walaupun dia cuba untuk menafikan FAKTA tu . Eiya pun cuma iyekan jee bile dia cakap dia tade gf dan tade sape-2 pun nakkan dia , eh btw eiya pun da ade bf okay :) back to the story , yea ..hubungan kitorang agak rapat , but sebagai kawan je dan tak pernah lebih ..sampailah suatu hari tu kitorang meet then dia kasi tahu semua dekat eiya pasal perasaan dia dekat eiya , eiya just ignore je dengan ape yang dia kasi tahu , yelaa ..takkan eiya nak pasang dua kot ? --' tak mungkin and tidak same sekali hoho :D lastly lepas meet dia , eiya terus text bf eiya then kasi tahu semua-2 pasal dia ..alhamdulillah , eiya dikurniakan seorang bf yang amat memahami ..bf eiya pun mintak eiya supaya jangan layankan sangat lelaki ni , but tapela ..eiya pun amek keputusan for lost contact with him , dia agak terkilan jugak sebab eiya buat keputusan macam tu ..then dia pun start buat perangai macam-2 --' yang mybe perangai yang agak kebudak-budakkan . Okay , eiya pun malas nak cerita panjang , then atlast ..eiya tengok mukabuku dia ..dia update status like this 'saya dah berpunya awak , dan saya sayangkan dia sorang je' oh ? seriously ade eiya kesah ? haha ! eiya dah tahu lame dah yang dia da ade gf but eiya buat tak tahu ..dan eiya tahu yang dia ramai sangat-2 kawan perempuan , dan dia memang ramai sangat skandal ^^ bagi eiya , kalau boleh ..eiya nak dia setia je dengan gf dia tu , gf dia dah cukup terbaik bagi diri dia . Jangan sampai satu hari nanti ..gf dia akan pergi , baru dia akan kenal erti PENYESALAN :)

#saya tak pernah nak marahkan awak , walaupun awak suka mainkan hati dan perasaan orang :)

Tunggu :)
Thursday, February 2, 2012 @ 6:17 PM | 0 Comment [s]

Assalammualaikum :) actually eiya nak mengadu satu benda ni , nak tahu ke ? datanglah dekat-dekat sikit dengan eyra ..eh korang , datanglah dekat lagi ..ha dekat pun hoho ! Actually eiya nak bagi tahu yang sebenarnye ...eiya ...hurm , sebenarnye eiya ...hish ! payahnyee nak cakap ( mesti korang bengang je kankan ) okay-okay kali ni eiya kasi tahu betol-betol , tak sebenarnye macam ni , eiya nak bagi tahu yang eiya sekarang ni tengah LAPAR :'( salah satu sebab eiya lapar terokterok macam ni adalah ..taraaaa , MALAS nak masak yea :) --> macamlah kita ni reti masakkan hehe , actually eiya maksudkan masak yang goreng-2 je ..nak masak maggi pun MALAS , macam mane ni ? takpela ..eiya tunggu lah sampai kerajinan tu datang menguasai diri :) aiceh ayat ! hoho :D so mari kita tunggu kerajinan tu datang tautau hehe :)

#tunggu dengan hati yang sabar menahan kelaparan :)

Darah :)
Tuesday, January 31, 2012 @ 6:04 PM | 0 Comment [s]

Assalammualaikum ! Hee ..yea jujur eiya katakan yang eiya update blog kali ni dengan muka yang agak kuyu dan tunggu mase nak tidur je , tapitapi ..eiya mane boleh tidur lagi sebab sekarang ni pun dah pukul 6 , then maghrib ..lepas maghrib dalam pukul 8 macam tu eiya ade kelas lagi dekat kolej , sampai laa pukul 10 malam ..teramat-amatlah full kali ni kelas eiya . Mentang-mentang nak final exam , lecturer semua berebut nak buat kelas malam pulak haih ..nasib eiya as student ..biaselah kan , ape yang penting ..redha itu ikhlas , pasrah itu menyerah wahh ! Act tade kene mengene pun bhaha ^^ tadi mase dekat kolej kitorang ade buat lab , lab kali ni pasal kajian amek darah ..so kitorang ni semua kenelah amek darah kawan maseng-maseng ..kire setiap kumpulan 2 orang la kan , so eiya partner dengan kawan eiya yang sorang ni nadia :) memang takut plus cuak gilee sebab kawan-2 eiya ni memang tade pengalaman nak amek darah then kene amek darah eiya pulak tu , memang serius saketttt ! hehe :) okay mase nadia amek darah eiya tu , memang serius saket ..dahlah eiya tak pernah nak derma darah before ni kalau derma darah pun dekat nyamuk je pun hoho :D then memang nadia yang paling bertuahlah sebab dia orang pertama yang dapat amek darah eiya , but malangnyee ..darah eiya tersekat di sekala 3 ..hehe , darah eiya tak nak keluar pulak ..and nadia pun boleh pulak tarik jarum tu then cucuk tempat lain warghh ! serius saketsaket , then jarum tu bertukar tangan ke lecturer eiya Sir Saiful hoho ..cucuk lagi dekat tempat lain , tahan jela azab dia :) ..memang gengam bahu kawan eiya yang si nizar tu kuat-2 la jawabnyee hehe :) tapitapi ..memang best sangat dekat lab tadi sebab eiya dapat belajar something yang baru ..walaupun tangan lenguh-2 angkara amek darah tadi hee :)

#tangan saketsaket pun aktif menaip lagi wah ! :)

Problemo :)
Monday, January 30, 2012 @ 5:56 PM | 0 Comment [s]

Eh ..assalammualaikum korang ! Sorry tautau , sebab hari ni eiya penat sangat ..tak tahu kenape , mybe sebab kelas eiya full gilee kot tadi hee ..then sorry kat kawan-2 eiya sebab hari ni eiya asyek buat muke seposen je , eh up sikit la ..ha , eiya asyek buat muke duaposen jee :) act yea eiya memang ade prob , mybe prob ni yang buat eiya banyak sangat fikir sampai tak larat je 2 , 3 hari ni :) tapi eiya dah try senyum and gelak-2 okay dengan korang expecially dekat kawan-2 eiya :) eiya ta beban kan korang pun dengan masalah eiya kankan . Cakap pasal masalah , semua orang ada masalah right ? tipulah if korang cakap korang tade masalah ..nak tengok sikit muke yang tade masalah tu hee :) eiya nak share dengan korang pasal masalah eiya ni but sorry tau , sebab eiya memang jenis pendam ..eiya tak suke nak bebankan masalah eiya dekat orang lain , bagi eiya ..masalah eiya ni biar eiya yang settle ..sendiri masalah timbul , so sendiri jugaklah kite settlekan kan . Eh-eh ..by the way tadi eiya nak mandilah hee , lupee ..hoho . Nanti kite jumpe lagi okay :)

#lalala~ nak mandimandi :)

Frendo ♥
@ 2:17 AM | 0 Comment [s]

Okay ..kembung perut dah ni minum air sampai 2 gelas --' ni semua gara-gara lepak dengan si kamal and si fendi ni hehe ..yea , eiya mengaku eiya suke sangat-2 lepak dengan si kamal ni ..eiya pun tak tahu kenape , dia jela yang boleh buat eiya lupekan semua masalah yang eiya tangung or masalah yang tengah eiya fikirkan ..eiya happy je kalau stay lepak dengan dia ni , tu eiya kalau tengah lepak mesti akan call-ing-2 dia then mesti ajak dia lepak sekali wahh ^^ untung je dapat kawan yang kepala gilee macam dia ni , then bile tengah lepak-2 dengan si kamal ni ..boleh pulak teringat dekat mmbe-2 yang ade dekat taiping , terutamanye dekat Fendi 'aka' penyu hee :) ni lagi sorang mmbe yang boleh buat eiya gelak sampai terguling-guling wahh ! over pulak hee :) untung eiya sebab dapat kawan yang macam ni , yea eiya hargai diorang sangat-2 ..thanks sebab selalu dengar masalah eiya , selalu buat eiya gelak ketawa memanjang if eiya lepak dengan korang ..eiya happy jee dengan korang ..korang banyak sangat luangkan mase dengan eiya :)

#Thanks to Kamal and Fendi :)
*iloveyouulakawan !

Bloggie ^^
Sunday, January 29, 2012 @ 8:44 PM | 0 Comment [s]

Sorry , actually eiya agak tak sehat harini T_T , saket kepala yang amat sangat dengan batuk yang macam tanak batuk --' tekanan sesangat la senang cakap . Wah ..tapi tapi , dalam sakit-2 eiya pun eiya selesai jugak meng'edit bloggie kecik ni , nd now boleh -lah kite post , post and post banyak-2 cerita.. kankan :) eiya pun bukannya pandai sangat nak edit blog ni , yang eiya pandai pun just menaip dan terus menaip wah haha ! Tapi kalau sembang pasal blog ni , eiya ade sorang kawan ni ..dulu dia ni mane pandang bloggie-2 ni , bile kitorang sembang pasal blog mesti dia takkan amek port hee ..then oneday tu , tetibe dia mintak link blog eiya ..tecengang-2 eiya bagi link tu kat dia , at last ..terkantoi yang dia pun ade blog hee ..dari tak suke terus jadi suke dekat blog , eiya panggil dia 'cikgu tutorial' ! Sebab dia memang pakar gile dalam blog ni , nak jadi macam dia jugak tapiii ...tade mase la pulak sebab eiya pun sekarang ni sebok sangat dengan final exam so how nak jadi mcm dia ? mybe oneday ..hehe ! Insyallah :)

#warghh*oppss menguap pulak :)


Older Post

Hye and Assalamualaikum. Thanks coming into my blog. Leave your footstep at my tagboard. AND DON'T EVER YOU TO REMOVE THE CREDITS!



DiaryAboutStuffSite



put yours cbox code!